Vi talar alla om oss själva

Det är lätt att glömma bort en av de största sanningarna som finns om oss människor. När vi talar så talar vi om oss själva. Tanten i kassan som säger att du är så irriterande för att du lägger dina varor på varandra pratar inte om dig och dina varor. Hon säger att hon blir irriterad vilket givetvis har med hennes egna känslor och tankar att göra.

Även de som räknas som familj och vänner talar alltid om sig själva. När din partner talar om för dig att det är omöjligt att ha ett normalt samtal med dig så handlar det ju om din partner och inte om dig.

Visst kan du uppleva samma sak och kanske vill du ändra något hos dig själv för att kunna kommunicera bättre med din partner. Men i grund och botten så har den här typen av uttalanden inget med dig att göra.

Därmed behöver du inte ge dig in i en diskussion om saken. Du hör din partner säga att han upplever att det är svårt att prata med dig. Han kanske har svårt att föra ett samtal med dig för att han helst vill prata själv hela tiden. Eller så kanske det handlar om att han vill att du ska se honom i ögonen då han talar.

Börja lyssna på vad folk säger om sig själva

När du hör föräldrar som klagar på sina barn så har du ett gyllene tillfälle att studera hur de talar om sig själva. Det som irriterar oss hos våra barn är för det mesta sådant som vi behöver jobba med själva.

Det är så lätt att tro att personer som pratar om sig själva på ett tydligt sätt är egoister. Men saken är den att det nästan är lite lättare med personer som åtminstone fattar att de pratar om sig själva.

Men om du börjar lyssna med tanken om att det som sägs inte har något att göra med den som det talas om så kan du börja höra helt nya saker. Det här kan få dig att bli salig då du inser att väldigt lite av det som sägs omkring dig egentligen har något med dig att göra. Du behöver inte ta åt dig om du inte vill det!