Varför är gräset grönare på den andra sidan?

Gräset är grönare på andra sidan om din tomt för att du inte har någon aning om hur det blev så grönt. När vi ser saker omkring oss som verkar så perfekta så glömmer vi bort att allting har ett sammanhang.

Om du tror att din gräsmatta är gulbrun och grannens grön och gnistrande till följd av kosmisk orättvisa så är du ute och cyklar. Alla människor har en uppgift och mening i livet. Du får de verktyg som du behöver för att ta dig fram på din resa.

Den enda sanna rättvisan är den som kommer från Gd. Vi människor har egentligen inget som kan beskrivas som rättvisa. Vi försöker vara ärliga och göra rätt för oss. Men i verkligheten så är det ju så att den som ska ha en torr och brun gräsmatta får det och tvärtom.

Kan du påverka ditt gräs färg?

Med detta sagt så måste vi komma ihåg att det alltid finns vägar till bättre färg på den egna gräsmattan. Men den vägen går inte via dina grannars gröna matta. Du kanske kan få lite tips om vad du ska göra för att förändra färgen på din tomt. Men till syvende och sist så handlar det om ditt eget arbete.

Och det handlar om din attityd. Istället för att gå runt och tänka att du också vill ha så kan du ta bort ordet också. Vad andra har är irrelevant. Vad du vill ha är det viktiga. Om du vill ha en grön gräsmatta för att du vill ha en grön gräsmatta finns det inget som stoppar dig!

Men om du vill ha en grön gräsmatta för att dina grannar har det så kanske du även vill ha lite mer av det som dina grannar har. En halt son, problem i sovrummet och fyra tår på ena foten…

Nej, bättre för dig att sluta kika på deras gräsmatta och börja göra det du vill och det du är bra på. Det är något som tar dig mycket längre och som kan leda till sann salighet!