Vem har ansvaret för din lycka?

Du är sur för att grannen glömde soppåsen vid din dörr. Eller för att din man kallade dig för en tjock surtant. Eller så känner du att livet bara är för trist för att dina barnbarn aldrig ringer till dig. Men vem är det egentligen som har ansvaret för din lycka?

Är salighet resultatet av att du korrigerar världen och alla som finns omkring dig? Om du bara lyckas lära din man att bara säga snälla saker så blir du lycklig och salig. Eller om du bara kan få din granne att sluta röka på sin balkong så kommer du att känna dig tillfreds.

Fast den som har levt ett tag vet att gubben som lär sig att säga snälla saker ändå fortsätter med andra kommentarer som i bästa fall känns överflödiga. Och grannen som slutade röka på balkongen börjar istället bolma i porten utan att städa fimpar efter sig.

Du har ansvaret för din lycka!

Du kan säkert hålla med om att det är du som har ansvaret för din lycka. Om du inte håller med om det kan du fortsätta försöka förändra allt och alla omkring dig. Du kanske lyckas med vissa men risken är större att du går till din grav med känslan av att ingen vill göra som du säger.

Istället för att måla ut världen och alla i din tillvaro som idioter som inte förstår sitt bästa kan du se inåt och ta reda på vad som gör dig lycklig.

För att komma fram till detta så måste du fråga dig vad du vill. När du har svaren på den frågan kan du börja jobba mot ditt mål om att känna lycka. De som finns omkring dig kommer inte att förändras om de inte själva vill det. Men du kan ju hitta sätt att leva med det som i din mening inte är perfekt.

Fokusen skiftar och tankarna blir gladare

När du jobbar mer med att hitta din väg i livet och komma på vad du vill så har du inte längre lika mycket tid över till att fixa andra människor. Det är i sig något som kan leda till att du känner mer lycka och mening i livet.

Läs vårt tips på att skriva tacksamhetslista varje dag. Det kan vara ett sätt att komma på vad som är viktigt för dig i ditt liv!