Vilka spel kan du bli lycklig av?

Visst kan du bli lycklig av att spela spel. Vi bör dock inse att det inte handlar om att alltid vinna. Det handlar inte ens om att vinna pengar på spel. Numera finns det ju forskning som visar att pengar inte gör dig lycklig. Det kan verka som att salighet och spel inte hör samman men så behöver det inte vara.

Genom att spela spel tillsammans med andra kan du känna livet rusa i ådrorna. När ni sitter där och skrattar så inser du att det faktiskt handlar om lycka. Låt oss ge några exempel på spel som du kan bli riktigt salig och lycklig av!

Skitgubbe är enkelt och kul

Skitgubbe är ett klassiskt kortspel som är känt för sin enkelhet och förmåga att samla människor av alla åldrar runt spelbordet. Spelets mål är att undvika att bli den sista spelaren med kort på handen vilket innebär att du blir “skitgubben”.

Det här är ett spel som inbjuder till skratt och godmodiga pikar mellan spelarna vilket skapar en lättsam och glädjefylld atmosfär. Skitgubbe kräver inte bara tur utan också en strategisk tankeprocess vilket gör varje omgång både spännande och oförutsägbar. Du kan läsa mer om Skitgubbe här.

The Sims

The Sims är ett livssimuleringsspel som låter spelarna skapa och styra virtuella människor, bygga hem och utveckla karriärer. Det är fascinerande hur ett spel kan ge en sådan känsla av frihet och kreativitet.

Att se dina Simmar uppnå sina livsmål eller bara njuta av deras dagliga rutiner kan vara oväntat upplyftande. The Sims erbjuder en flykt från verkligheten och en chans att experimentera med livets oändliga möjligheter, allt medan det förmedlar en känsla av prestation och tillfredsställelse.

Mario Kart

Mario Kart är ett spel som kombinerar fartfylld racing med fantasifulla banor och ikoniska karaktärer från Mario-universumet. Spelets charm ligger i dess förmåga att samla vänner och familj för en rolig och ofta kaotisk tävling.

Med en blandning av skicklighet och tur, tillsammans med spelets färgglada grafik och humoristiska inslag, är det svårt att inte dra på smilbanden när du spelar Mario Kart. Spelet erbjuder en perfekt balans mellan konkurrens och ren underhållning vilket gör det till en favorit för spelkvällar.

mario kart

Animal Crossing tar dig till din egen ö

Har du tänkt att lyckan finns på en ö i ett tropiskt hav?  Animal Crossing är ett charmigt och avkopplande spel där du skapar och anpassar din egen ö, samtidigt som du blir vän med antropomorfa djur.

Spelets lugna tempo och betoning på vänskap, utforskning och kreativitet erbjuder en välkommen paus från vardagens stress. Att se din ö utvecklas över tid, oavsett om det handlar om att dekorera ditt hem eller samla på insekter, kan ge en djup känsla av tillfredsställelse och lycka.

Tetris är lycka för många

Tetris är ett tidlöst pusselspel där spelare arrangerar fallande block för att skapa kompletta rader som sedan försvinner. Spelet är hypnotiserande i sin enkelhet, men erbjuder en djup och meditativ upplevelse.

Den tillfredsställande känslan av att passa ihop bitarna perfekt, kombinerat med den ökande utmaningen, kan skapa en djupt engagerande och belönande upplevelse. Tetris påminner oss om att ibland är de enklaste spelen de som ger mest glädje.

Detta spel kan förstås anses vara lite ensamt men vi ska komma ihåg att lycka inte är samma sak som att skratta hela tiden. Det kan vara så enkelt som att du känner dig lugn och trygg i det du gör just nu. Här kan Tetris passa perfekt!

Dessa spel erbjuder en mångfald av upplevelser, från de sociala och interaktiva till de lugna och meditativa. Oavsett din smak kan rätt spel erbjuda en värdefull källa till lycka och ett välkommet avbrott från vardagen. Så nästa gång du känner för att lyfta ditt humör kan du överväga att plocka fram ett vanligt bordsspel eller att ladda ner ett nytt till din mobiltelefon.