Det är när vi ger som vi känner kärlek och lycka

Det är lätt att tänka att vi älskar den som ger oss mest allra bäst. Men så är det inte. Faktum är att de flesta inser att det är de som vi ger mest till som också betyder mest för oss. Om du är förälder så vet du att du älskar barnen mer och mer för varje år som går. Detta trots att du under så många års tid bara ger och ger.

Ungdomar som inte beter sig bra mot föräldrar blir inte hatade för detta. Kanske beror det på alla de där åren av konstant givande. Det handlar ju inte bara om att du har gett barnen toppen presenter i tid och otid. Framförallt har du gett dem ditt hjärta och däri ligger kärleken.

I Norden är vi lyckligare

I Norden är vi tydligen lyckligare än många andra länder. Hur hänger detta ihop mer att ge? Vi kanske vill göra gräset grönare för att grannarna har det så fint men samtidigt är vi måna om att alla ska ha det bra. Folk kan vara missunnsamma men politiken kretsar omkring att alla ska få ta del av kakan. Vi vill ge med andra ord!

Folk som kommer från länder där man tävlar om att bjuda in grannar och mata dem kanske inte ser hur svenskar också bryr sig om att dela och ge bort för att vi gör det på ett annat sätt. Men Sverige är ju faktiskt ett väldigt gott exempel på hur folk engagerar sig för att ge.

Du känner säkert gott om folk som sysslar med en massa saker frivilligt. Det kan vara att hjälpa ett ungdomslag inom en sport, engagemang i politiken eller något annat. Detta görs för att det finns en vilja om att göra något bra för andra. Det gör oss lyckliga.

bil som fastnat
Vi unnar de inte bilen men visst hjälper vi till om den fastnat!

Det handlar inte om att handla

Det finns studier som visar att minskad konsumtion är bra för lyckan. Så att ge för att känna kärlek handlar inte i första hand om att ge bort presenter till folk som vi känner och andra omkring oss.

Något som kan vara spännande att se på är hur du kan sprida lycka genom att göra det du är bra på. Samtidigt så ökar du din egen lycka. Du delar med dig av något som du kan och älskar och det gör att du och alla omkring dig blir gladare.

Här behöver vi ingen konsumtion för att skapa den hälsosamma situationen av glädje som sprids. Det handlar alltså inte om att handla!

Fast ge inte för att bli lycklig

Men en sak kan vara bra att tänka på. Om vi jagar lycka för intensivt så kan lycka göra oss olyckliga! Det är bättre att ge som en vana och inte för att du tänker att det ska ge dig något i gengäld. Om du vänjer dig vid att ge och dela med dig så kommer du automatiskt att uppleva mer salighet i ditt liv.