Lycka är inte samma sak som att skratta hela tiden

När du frågar andra om vad lycka är så säger de ofta att det handlar om att le och skratta. Men äkta lycka har inget med skratt att göra. Det handlar om att känna att du har mening i ditt liv. När du sysslar med det som är din uppgift i världen så känner du salighet. Du får energi och tycker att det är underbart att vakna på morgonen.

Skratt har också sin plats

Nu vet vi att skratt faktiskt kan ge en massa fina fördelar som att vi blir friskare. Och visst kan du känna mer lycka i livet av att till exempel gå på skrattyoga. Men att säga att du inte är lycklig för att du inte hela tiden skrattar är helt fel.

Alla har inte samma behov av att skratta varje dag. Och när du väl börjar fokusera på att göra det som du vill och hitta din inre röst så inser du att du ler och skrattar oftare.

Hitta din lycka i livet

Oroa dig inte för att du inte skrattar så ofta som du tror att du borde göra. Se inte på gräset på andra sidan. Försök hellre att tänka på vad som ger dig salighet i livet. Sen spelar det mindre roll om det som gör dig glad och nöjd också får dig att skratta.

Verklig lycka kommer med känslan av att göra det som är viktigt och som är din mening med livet. Så satsa på att finna den meningen och att göra det som känns rätt och riktigt för dig. Då lär du också bli lycklig.