Kan du bli salig av att vara brun?

Om du tycker att detta låter som en dum fråga ska du fundera lite på varför du med största sannolikhet har ägnat många timmar åt att sola. Att vara brun är synonymt med att vara frisk. Vi ser den bruna hudfärgen som ett tecken om att personen i fråga tar hand om sig själv. Men blir vi lyckligare om vi är bruna?

Lyckan ligger inte i att byta färg

När du ser närmre på vad som menas med att vara salig så inser du att det har väldigt lite med ditt utseende att göra. Samtidigt är det förstås så att vi kan påverkas på insidan av det vi ser på utsidan. Om det är viktigt för dig att vara brun så kan det absolut vara så att du blir lycklig av färgen du får efter en timme på stranden eller en tupplur i solariet.

Fråga bara en person som använder sig av Melanotan 2 eller något liknande för att säkra en jämn brun hudton. Då kommer du att inse att det handlar om så mycket mer än den bruna färgen. Den som sysslar med bodybuilding och som kör med sprutor för att bli brun ser ju en glädje med hela konceptet.

Vill du vara brun för att du vill det?

Nu finns det förstås olika anledningar till att vi vill sola eller använda produkter för att bli bruna utan sol. Det är inte alla som längtar efter den där friska bruna hudtonen för att de själva tycker att det bringar lycka.

Vi har även det där med att gräset är grönare på andra sidan och det innebär att många tror att de kommer att bli lyckliga om de bara gör som de som verkar lyckliga gör. Det är inte sällan kändisar. Kändisar kan ju framstå som personer som alltid är lyckliga.

Det här beror förstås på att vi inte ser kändisar när de sitter på badrumsgolvet och gråter. Då är de kanske lika bruna som de var på röda mattan kvällen innan men inte så lyckliga…

Även om senare sortens Youtube-kändisar jobbar med målet om att verka som alla andra för att bli kända så får du ju känslan av att de är rätt så lyckliga ändå. Och eftersom de samtidigt är bruna så verkar detta gå hand i hand.

Men här ska du fråga dig själv om det är på detta vis du vill se ut. Om svaret är ja så kanske du kan bli lycklig av att göra något åt saken. Om det inte är det så finns det bättre saker för dig att syssla med.

glad flicka
Solsken och vatten, lycka och brun hud!

Du har ansvaret för din lycka

Det gäller att komma ihåg att det är du som har ansvaret för din lycka. Därmed behöver du absolut inte dividera om saken om det där med att vara brunbränd känns viktigt för dig. Det är då ditt beslut och din lycka!