Blir det bättre om ni skiljer er?

Det är ju på mode att prata om äktenskapet som något som inte behöver vara för evigt. Och det är klart, om det finns något som kallas för skilsmässa så är det ju en möjlighet. Men är det verkligen sant att du blir lycklig om ni bara skiljer er? Kommer problemen att försvinna då?

Skilsmässor kan ge tillfällig lycka

När du flyttar ut så kan det kännas som att du lämnar alla bekymren bakom dig. Nu kan du äntligen leva utan det ständiga gnatet om hur du är och vad du inte är. Du kan göra som du vill med de gemensamma barnen och du slipper lägga så mycket energi på att bråka.

Men är det verkligen så? Nej, de som har skilt sig vet att det kan kännas som en tillfällig lättnad. Fast det dröjer inte så länge innan precis samma känslor som du skyllde på din partner dyker upp igen.

Nu är det barnen som är anledning till att du blir arg eller så kanske någon på jobbet får skulden för din dåliga självkänsla.

Problemen finns hos dig

Det kan vara svårt att svälja men med tiden inser du att problemen finns hos dig. Det är du som har kort stubin, inte respekterar dig själv och inte vet vad du vill med ditt liv. Det här är saker som gör det svårt att leva ensam och ännu svårare med någon annan.

Om du hade fokuserat på att göra det du är bra på och inte sneglat så mycket på gräset på andra sidan så kanske du hade blivit lycklig i äktenskapet.

Dessutom ska vi komma ihåg en viktig sak. Om du har barn med den du skiljer dig från så kan ni aldrig verkligen skilja er. Länken finns hela tiden där och du kommer dessutom att få nya bonusfamiljemedlemmar om ditt ex gifter om sig.

Ta ansvar för din lycka

På sätt och vis kan man säga att skilsmässan kan vara en start på ännu större bekymmer. Lösningen ligger i den salighet du själv upptäcker. Om du kan göra det innan du skiljer dig är det bäst men har skilsmässan redan blivit ett faktum är det verkligen på tiden att du tar ansvar för din lycka för resten av ditt liv!