Vad är mindfulness? Mindfulness för mer spiritualitet i vardagen!

Mindfulness är en form av meditation där du fokuserar din uppmärksamhet på nuet och blir medveten om dina tankar, känslor och förnimmelser. Målet med mindfulness är att hjälpa dig att leva i nuet och bli mer medveten om dina tankar, känslor och förnimmelser.

Fördelar med mindfulness

Det finns många fördelar med mindfulness, som till exempel:

  • Att minska stress och ångest
  • Förbättra humöret
  • Öka självmedvetenheten

Mindfulness kan utövas var som helst och när som helst. Allt du behöver är en lugn plats att sitta eller ligga på och fokusera på ditt andetag. Du kan också träna mindfulness medan du går, äter eller gör andra aktiviteter.

Att skriva en tacksamhetslista är också en form av mindfulness. Detta eftersom du koncentrerar dig på dina tankar och känslor när du skriver listan.

Kom igång med mindfulness

Om du är ny på mindfulness finns det många resurser tillgängliga för att hjälpa dig komma igång. Det finns böcker, webbplatser, appar och klasser som kan lära dig att meditera och vara mer medveten. Du kan också hitta guidade meditationsinspelningar som kan hjälpa dig att fokusera din uppmärksamhet.

När du börjar, är det viktigt att ha tålamod och inte förvänta dig för mycket av dig själv. Mindfulness är en färdighet som tar tid och övning att utveckla. Men med lite tålamod och ansträngning kan du lära dig hur du blir mer medveten i din vardag.

Mindfulness har många fördelar, men det är inget universalmedel. Det är viktigt att komma ihåg att mindfulness bara är ett verktyg som kan hjälpa dig att hantera stress och andra utmaningar i ditt liv.

Om du kämpar med ångest eller depression är det viktigt att söka professionell hjälp. Men för många människor kan mindfulness vara ett bra sätt att minska stress och förbättra det övergripande välbefinnandet. Men kom ihåg att göra det du vill göra. Om mindfulness är något du vill testa så är det bra, men det är lika bra om du känner att något annat kan fungera bättre för dig!

Var kan du lära dig mer om mindfulness?

Om du är intresserad av att lära dig mer om mindfulness finns det många resurser som hjälper dig att komma igång.

Här är några förslag:

Böcker:

  • The Mindfulness Solution av Ronald D. Siegel
  • Mindfulness för nybörjare av Jon Kabat-Zinn
  • Vart du än går, där är du av Jon Kabat-Zinn

Webb:

  • https://www.mindful.org/
  • https://www.headspace.com/

Appar:

Headspace (iOS och Android) Lugn (iOS och Android) Stoppa, andas och tänk (iOS och Android) Smiling Mind (iOS och Android) Andningsutrymme (iOS och BlackBerry) Insight Timer (iOS och Android)

Möjliga utbildningar:

Många samhällscenter, yogastudior och hälsocenter erbjuder mindfulness-klasser. Du kan också hitta onlinekurser som kan lära dig att meditera och vara mer medveten. Sök också på Youtube för videos som guidar dig.

Här är ett exempel på guidad mindfulness:

Guidade meditationsinspelningar:

Det finns många guidade meditationsinspelningar tillgängliga online och i appar. Dessa inspelningar kan hjälpa dig att fokusera din uppmärksamhet och vara mer uppmärksam.

När du börjar, är det viktigt att ha tålamod och inte förvänta dig för mycket av dig själv. Mindfulness är en färdighet som tar tid och övning att utveckla. Men med lite tålamod och ansträngning kan du lära dig hur du blir mer medveten i din vardag.